Archiv - Nach Datum

Archiv - Nach Aktivität

Archiv - Nach Geografie

Gesammelte Listen

Sognefjellet

Datum:
27.06.2014

Tredelt tur fra Sognefjellshytta (kretslagssamling for juniorene i Møre og Romsdal). Første topp, Rundhaugan (1512 moh), ble besteget på skøytetreningsøkten på morgenen. Etter lunsj tok jeg meg en fottur på nordsiden av riksvegen, og rensket med meg alle toppene der som er registrert på Peakbook (9 stk). Det ble både sol, regn, snø og til slutt sol igjen på denne turen, som tok ca to og en halv time. Etter middag ble jeg fristet av ny tur, kjørte bilen en snau kilometer mot vest, og hadde Rundhaugan (1581 moh) i sikte. Hadde sett meg ut en rute før på dagen, med nesten sammenhengende snø. Tok zero-ski, som fungerte utmerket. På tilbaketuren gikk jeg oppom ett par andre Rundhauger som så litt fristende ut. 1 time 40 minutter på denne turen, og rakk akkurat kveldsmaten på Sognefjellshytta.

Karte    

Stryneskåla ++

Datum:
17.08.2013

Debut i Skåla rett opp. Tungt løp, men kom greit opp og slo bror min :-) Jeg, repelo (Per Ole Nygaard) , JoNy (Johannes Nygaard) og Hansi (Hans Thorvald Nygaard) tok i tillegg turen bort til Stryneskåla. På nedturen ble det også ett par avstikkere til noen topper (Rongjuvnibba, Vestre Rongjuvnibba og Vesleskåla), så det ble en dugelig tur til slutt.

Skålatårnet

Datum:
28.10.2009

Tur i forbindelse med Norkart sin brukerkonferanse i Loen. Med på turen var Per Heltne, Sverrre Wisløff, Jan Fjærestad, Eva Fjærestad og en til.

Karte    

Kjerringa - Stad

Datum:
21.05.1997
Karte    

Maradalsryggen

Datum:
30.07.1994

Klatretur sammen med Geir. Startet kl 04:00 fra Hytta på Bandet. Ned i Midtmaradalen, og opp på Maradalsryggen sør-øst for Mannen. Enkelt opp på Mannen herfra (nordøst-ryggen). Etter Mannen ble det mye klatring og rappellering resten av turen. Først så vidt jeg husker to ganske lange rappeller ned til det trange Maradalsskaret mellom Mannen og Kjerringa. Meget spesiell plass Maradalsskaret. Så fulgte den gamle klassikeren på fire taulengder opp på Kjerringa (4+) i ganske løst fjell. Moro å ha gått i fotsporene til de gamle fjellkjempene som klatret her tidlig på 1900-tallet. Mener å huske at vi rappellerte noen småhammere ned fra Kjerringa til Jernskaret (men ikke helt sikker på dette 19 år etter). Jernskartind hadde to (eller var det en?) taulengder og et par småvriene >>>

Karte    

Store Skagastølstind - Nordvestveien

Datum:
28.07.1994

Klatretur på klassisk klatrerute sammen med Geir og Per Ivar. Med base i vegvesenets hytte litt opp for Turtagrø ble det mange minneverdige turer i slutten av juli dette året. Anmarsj fra Turtagrø fram til Skagastølsbreen. Her starter en fin pasasje opp til Storen, Nordvestveien. En del avansert klyving (litt på kanten?) til klatringen begynte, og et snøfelt måtte også forseres/omgåes. Tre taulengder (en på hver) opp øverste del av Nordvestveien i fast fint fjell og fine diedere, forholsvis enkel klatring (3+ ?). Kom opp på ryggen nord for topppunktet. Ned langrappellen til Hjørnet, og retur Turtagrø. Artig variant, i flott sommervær!

Karte    

Dyrhaugsryggen

Datum:
27.07.1994
Karte    

Skagastøls/Styggedalsryggen

Datum:
25.07.1994

Flott tur fra Turtagrø over to klassiske fjellrygger sammen med André. Siden André ikke er lede-klatrer, ble det en god del spennende klassiske klatreruter for meg. Taubruk opp fra v-skaret (1 taulengde), Patchells sva (1 liten taulengde) og opp på Gjertvasstind (3-4 taulengder så vidt jeg husker). Utenom dette mye luftig og artig klyving langs begge ryggene. Opp fra Gjertvassskaret til Gjertvasstind er kanskje det mest nervepirrende jeg har opplevd i fjellet, med tildels isklatring med lite egnet utstyr. Brukte isøksen for å hogge en god del trinn, og det var tildels vanskelig å finne gode standplasser. I Gjertvassskaret traff vi for første gang denne dagen folk. De drev faktisk forsøk på å finne førstegangsruter i sørvestveggen opp til Gjertvasstind. Hørte senere rykter om at >>>

Karte    

Store Austanbotntinden

Datum:
24.07.1993
Karte    

Soleibotntindene

Datum:
23.07.1993

Tur fra Soleibotn sammen med André, Geir, Per Ivar og broren hans, med base på vegvesenets hytte litt ovenfor Turtagrø. Først over Lauvnostind, før eggen etter hvert smalnet til, og det ble morsom tinderangling. I skaret mot Nørdre Soleibotntinden ble klatreutstyr funnet frem, og det ble fin klatring og taubruk rett opp ryggen til denne spisse toppen. Ryggen videre til Store Soleibotntinden bød på en del morsom klyving. Videre artig klyvetur tur/retur fra Store og ut på de søre Soleibotntindene. Retur normalvegen over Bukkanosi, og ned til bilene. Artig rundtur (pluss tur/retur Søre) i overskyet vær/lett yr.

Karte