Svartaberg - 194m

Name Svartaberg
Suchname Svartaberg
Höhe 194 Meter
Region Kvinnherad
Elternregionen Europa, Norwegen, Norwegen Festland, Hordaland, Sunnhordland
Schartentiefe 15 Meter
Betreuer admin (Administrator)
Letzte Änderung 09.03.2016
Alternativer Name Svartaberget, Svartabergje
Erstbesteigung
Schwierigkeitsgrad SchwierigkeitsgradSchwierigkeitsgrad 
Koordinaten 32V 319406 6631323 (UTM)
Karte Zeige Objekt auf der Karte
Svartaberg

© Christian Bjørgen

Inhalt
Sprache
Betreuer ChBjorgen - Kontaktiere ChBjorgen für Fragen im Zusammenhang mit diesem Artikel.
Statistik

Besteigung von Svartaberg registrieren.

Insgesamt haben 2 Mitglieder 2 Besteigungen von Svartaberg registriert.

Karte

Bilder

Einleitung

Svartaberg er en bergtopp i Høylandsbygd på Halsnøy. Toppen er blant de mest populære i området, med over 3000 registrerte besøkende hvert år. Den er særlig populær blant turister og kameraeiere da man fra toppen har utsikt over hele Høylandsbygd, Høylandssundet og over mot Valen og Sandvoll.

Ausgangspunkte

Svartaberg kan nåes fra tre sider. Den vanligste veien opp er den markerte stien fra Skato, som er merket og skiltet. Denne veien blir mest brukt av bygdefolket og turister, da den er svært lett, selv for barn og eldre, og den korteste.

Den andre veien er "gamleveien", som fra gammelt av gikk fra det som i dag er Ytre Skogen byggefelt. I dag starter veien ved privat grusvei ved Eide Marine Tech, og går oppover terrenget. Fra enden av grusveien er det sti helt til toppen. Denne veien er merkbart tyngre og brattere enn den første, og brukes mest av de som vil ha mer trim og trening ut av turen.

Den tredje veien er via Ravnakulten og/eller Jamburfjell, og er mest brukt av de som går lengre turer over alle toppene. Alle tre veiene møtes noen hundre meter fra toppen.

Ankunft

Toppen er stor og flat, og består av to deler; den bare delen ute på berget, hvor du finner benker og en paviljong bygd i 2011. Her finner du også postkasse med bok, samt info om turen og området på flere språk. Herifra har du utsikt over bygda og sundet.

Den andre delen av toppen ligger "bak" berget, og er mer igjengrodd, med utsikt mot Gravdalsvatnet og Sjøvangen. Skoleturer bruker ofte dette området til telt og overnatting.

Winter

Om vinteren er det enklere å gå rute nr 2 ("Gamleveien") ettersom det er mindre berg og is på denne ruten. Ved frysepunktet er det glatt på veien, ettersom det er mye myr og bart berg som lager is.

Tips und Diverses

Vanntette og høye sko, ettersom det er mye myrlendt terreng. Dette gjelder særlig rute nr 1 fra Skato.

Benutzerkommentare

Kommentartitel:
Zeichen: 1000
Kommentartext: